Schoudernetwerk

Wat is Schoudernetwerk?

Pijn aan je schouders is een van de meest voorkomende lichaamsklachten. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de schouder een complex gewricht is. Bovendien komen er veel spieren en pezen samen. Om je van je schouderpijn af te helpen, is een behandeling door een gespecialiseerde fysiotherapeut belangrijk. Fysiotherapie West Maas en Waal heeft die in dienst en is aangesloten bij Schoudernetwerk Nederland. In een regionaal netwerk werken we nauw samen met andere fysiotherapeuten en zorgverleners, zodat we jou de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Fysiotherapie West Maas en Waal - Schoudernetwerk23

Bij welke schouderklachten kunnen we je helpen?

Schouderklachten zorgen vaak voor veel beperkingen in je dagelijkse leven. Zo kun je moeite hebben met aankleden of douchen. Sommige mensen kunnen ook moeilijk slapen. Of ze ervaren pijn tijdens hun werk of het sporten. Schouderklachten zijn er in veel soorten en maten. We kunnen je onder andere helpen bij de volgende klachten:

 • ‘Impingement’, oftewel: inklemming van bepaald weefsel in je schouder, zoals pezen of slijmbeurs.
 • Instabiliteit van het schoudergewricht, waardoor je schouder bijvoorbeeld uit de kom kan schieten.
 • Frozen shoulder, oftewel: ‘bevroren schouder’. Het kapsel tussen je schouderblad en bovenarm is dan verkleefd en ontstoken.
 • Peesaandoeningen
 • Slijmbeursontsteking
 • Breuk in je schouder (fractuur)
 • Aandoeningen aan je sleutelbeen
 • Regionale schouderproblematiek
 • Thoracic outlet syndroom (TOS), een verzamelnaam voor aandoeningen die ontstaan als de vaatzenuwbundel in het schoudergebied bekneld raakt.
 • Neuralgische amyotrofie: zenuwpijn in combinatie met spierfunctieverlies.
 • Complex Regionaal pijn Syndroom: chronische pijn die vaak ontstaat na een verwonding.

Waaruit bestaat de behandeling?

Omdat de schouder een complex gewricht is, luistert de behandeling nauw. Een fysiotherapeut zal bij de eerste afspraak een lichamelijk onderzoek uitvoeren en nagaan wat jouw klachten precies zijn. Vervolgens beslist hij of hij jou kan behandelen of dat hij je doorverwijst naar bijvoorbeeld een orthopeed. Als je in aanmerking komt voor behandeling door een fysiotherapeut, maakt de fysiotherapeut in overleg met jou een behandelplan. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie gericht op de spieren en pezen rondom het schoudergewricht. Ook manuele therapie kan worden ingezet, bijvoorbeeld om de beweeglijkheid van het schoudergewricht te vergroten. En soms is het nodig dat je leert hoe je je schouder in de juiste stand houdt. Welke behandeling jij krijgt en hoe lang deze duurt, hangt af van de oorzaak van je schouderklachten.

Heb je een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie erin? Dan wordt een behandeling aan je schouders vergoed. Check in je zorgpolis waar je recht op hebt!

Onze medewerkers met het specialisme Schoudernetwerk

Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinder-manueel therapie, Schoudernetwerk, Dry needling, Medical taping
Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinder-manueel therapie, Schoudernetwerk, Dry needling, Medical taping, Claudicatio intermittens, Fit4Surgery

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.