Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Ieder mens heeft een unieke bouw en houding. En ieder mens ontwikkelt ook zijn eigen manier van bewegen. Soms raakt je bewegingspatroon echter verstoord. Daardoor krijg je ineens pijn in je nek bij een bepaalde houding. Of je ervaart zeurende rugpijn na het sporten. In dat soort situaties kan manuele therapie uitkomst bieden.

Manuele therapie richt zich op klachten aan de wervelkolom en gewrichten. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een master manuele therapie heeft gevolgd. Hij/zij kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar naar je hele bewegingspatroon. De manueel therapeut maakt een gericht behandelplan met oefeningen, mobilisatietechnieken en manipulaties aan je gewrichten. Doel is dat je weer pijnloos kunt bewegen. Bij Fysiotherapie West Maas en Waal werken drie MSc manueel therapeuten die je gericht kunnen helpen.

Fysiotherapie West Maas en Waal - Manuele therapie23

Bij welke klachten kan manuele therapie worden ingezet?

Je kunt (onder andere) denken aan de volgende klachten:

  • Rugklachten (laag in je rug of juist hoog in combinatie met pijn in je borst)
  • Hoofd- en nekpijn, vaak in combinatie met een stijve rug
  • Schouderklachten, zoals een ‘frozen shoulder’
  • Tenniselleboog
  • Duizeligheid als je je nek beweegt
  • Dof en/of tintelend gevoel in hand en vingers
  • Pijn in je knieën of heupen bij bepaalde bewegingen

Waaruit bestaat de behandeling?

Manuele therapie kan helpen om gewrichten soepeler te laten bewegen en je lichaamshouding te verbeteren. Een manueel therapeut kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar naar je hele lichaam. Want als je pijn hebt in je heup, wil dat niet meteen zeggen dat er iets mis is in je heup zelf. De pijn kan ook voortkomen vanuit een bewegingsbeperking in je rug. Of door een bepaalde houding die je hebt ontwikkeld. Een manueel therapeut brengt dat allemaal in kaart. Vervolgens maakt hij/zij een behandelplan op maat. De behandeling kan bestaan uit gerichte mobilisaties en manipulaties van je gewrichten. Of je leert op een andere manier te bewegen met bepaalde oefeningen. Wat het behandelplan ook is: het doel is dat de balans in jouw lichaam zich herstelt. Zodat je pijnvrij kunt bewegen. En klachten niet langer je dagelijks leven belemmeren. De manueel therapeuten van Fysiotherapie West Maas en Waal staan graag voor je klaar!

Heb je een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie erin? Dan wordt manuele therapie vaak vergoed. Check het in je zorgpolis!

Onze medewerkers met het specialisme Manuele therapie

Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinder-manueel therapie, Schoudernetwerk, Dry needling, Medical taping
Fysiotherapie, Manuele therapie, Kinder-manueel therapie, Schoudernetwerk, Dry needling, Medical taping, Claudicatio intermittens, Fit4Surgery
Fysiotherapie, Manuele therapie, Medical taping, Medische fitness, Fysio fitness, Hartrevalidatie, COVID-zorg
Fysiotherapie, Manuele therapie, Parkinsonnet, Medical taping, Medische fitness, Claudicatio intermittens

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.