Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sporten is gezond, maar kan ook leiden tot blessures of overbelasting. Het liefst wil je dan zo snel mogelijk weer kunnen bewegen. Maar pas op: als je overbelaste spieren extra belast, kan dat leiden tot blijvende schade. Met sportfysiotherapie leer je om op een verantwoorde manier weer te bewegen. Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een master sportfysiotherapie heeft gevolgd. Hij weet precies wat er in jouw lichaam gebeurt bij een blessure of overbelasting. Bij Fysiotherapie West Maas en Waal werken sportfysiotherapeuten die jou gericht kunnen helpen.

Fysiotherapie West Maas en Waal - Sportfysiotherapie23

Wanneer kan sportfysiotherapie worden ingezet?

Sportfysiotherapie wordt zowel aan volwassenen als kinderen aangeboden. Sportfysiotherapie kan uitkomst bieden in de volgende situaties:

  • Blessures aan alle spieren en gewrichten. Blessures in knie, enkel en schouder komen het meest voor.
  • Verantwoord trainen voor een bepaald sportdoel, zoals het lopen van een marathon.
  • Begeleiding van sporters die op hoog niveau sporten.

Sportspreekuur

Waaruit bestaat de behandeling?

Een sportfysiotherapeut brengt eerst in kaart waar je precies last van hebt en hoe dat komt. Ook bespreekt zij met jou wat je doel is. Afhankelijk van je klachten en wensen maakt de sportfysiotherapeut een behandelplan op maat. De behandeling is gericht op herstel van de blessure of op het trainen van spieren die nog wel belastbaar zijn. Soms krijg je oefeningen of werk je aan krachttraining. Ook kan een sportfysiotherapeut gebruikmaken van medical taping. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van je klachten en je wensen. Hoe de behandeling er ook uitziet: het doel is dat jij zo snel mogelijk weer aan je conditie kan werken. Maar dan wel op zo’n manier dat je blessure niet leidt tot blijvende schade. Sportfysiotherapeuten werken vaak nauw samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs. Op die manier ben je in de juiste handen.

Heb je een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie erin? Dan kun je met je sportgerelateerde klacht ook bij ons terecht.

Onze medewerkers met het specialisme Sportfysiotherapie

Fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Medical taping, Medische fitness

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.