Specialisaties

Of je nou een blessure hebt, conditie wilt opbouwen of hulp nodig hebt bij je revalidatie: in al die situaties kun je bij Fysiotherapie West Maas en Waal terecht. We bieden naast fysiotherapie ook manuele therapie, medische fitness en sportfysiotherapie aan. Daarnaast kunnen we je onder andere begeleiden bij hartrevalidatie, etalagebenen, schouderklachten, COPD en COVID-zorg. Al die specialisaties vind je bij ons onder één dak, zodat we jou de beste zorg kunnen bieden.

Fysiotherapie West Maas en Waal - Fysiotherapie23
Fysiotherapie kan je bij veel klachten helpen. Denk aan blessures, overbelasting of revalidatie. Een fysiotherapeut richt zich op het herstellen van je bewegingsvrijheid. Bij Fysiotherapie West Maas en Waal maken we een behandelplan dat bij jou past.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Manuele therapie23
Manuele therapie richt zich op klachten aan de wervelkolom en gewrichten. Het is een gespecialiseerde fysiotherapeut die een master manuele therapie heeft gevolgd. Hij kijkt niet alleen naar de klacht zelf, maar naar je hele bewegingspatroon. Zodat jij weer pijnloos kunt bewegen.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Sportfysiotherapie23
Sporten is gezond, maar kan ook leiden tot blessures of overbelasting. Het liefst wil je dan zo snel mogelijk weer kunnen bewegen. Met sportfysiotherapie leer je dat op een verantwoorde manier. Een sportfysiotherapeut kan je daar als gespecialiseerde fysiotherapeut bij helpen.
Kinder-manueel therapie kan uitkomst bieden als je kindje een beperking heeft in de nekwervelkolom. Daardoor kunnen baby’s hun nekje maar beperkt bewegen. Ze moeten vaak veel huilen en slapen slecht. Een kinder-manueel therapeut kan zorgen dat jouw kindje weer pijnvrij kan bewegen.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Schoudernetwerk23
Pijn aan je schouders is een van de meest voorkomende lichaamsklachten. Om je van je schouderpijn af te helpen, is een behandeling door een gespecialiseerde fysiotherapeut belangrijk. Fysiotherapie West Maas en Waal heeft die in dienst en is aangesloten bij Schoudernetwerk Nederland.
COPD is is een ernstige longziekte, waarbij je vaak kortademig bent en veel moet hoesten. Helaas is COPD niet te genezen, maar met een behandeling bij de fysiotherapeut wordt de ziekte wel draaglijker. Wij kunnen je helpen om je fysieke activiteit te vergroten en je ademspierfunctie te verbeteren.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Dry needling23
Heb je last van een knoop in je spieren? Of van (spannings)hoofdpijn vanuit je nek? Wellicht heb je dan baat bij dry needling. De fysiotherapeut prikkelt verkrampte of verharde spieren dan met een naald. Daardoor verkrampen en ontspannen ze zich weer, zodat je klachten verdwijnen.
Fysiotherapeuten maken regelmatig gebruik van medical taping. Bijvoorbeeld bij blessures, ontstekingen of het corrigeren van je houding. De fysiotherapeut plaatst een elastische tape over je huid. Die ondersteunt je spieren, maar beperkt je niet bij het bewegen.
Fysiotherapie-West-Maas-en-Waal---Medische-fitness23
Sporten is goed voor je lichaam, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms lukt het niet zo goed vanwege een chronische aandoening. Of je vindt het eng om op te pakken na een operatie. Denk dan eens aan medische fitness. Je sport en beweegt dan gericht onder leiding van een fysiotherapeut.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Fysiofitness23
Ben je hersteld van een blessure, maar wil je onder begeleiding blijven trainen? Heb je weinig ervaring met sporten en wil je dit verantwoord opbouwen? Misschien is fysio fitness dan iets voor jou. Je sport dan in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Fysiotherapie West Maas en Waal - Claudicatio intermittens23
Claudicatio intermittens staat ook wel bekend als etalagebenen. Je krijgt dan ineens kramp in je been na een eindje lopen vanwege een zuurstoftekort in je spieren. Na een tijdje rusten trekt de pijn weer weg. Een van onze fysiotherapeuten kan je klachten met looptraining helpen verminderen.
Na een hartoperatie of bij hartklachten is het vaak spannend om te bewegen. Wat kan je wel doen en wat beter niet? Fysiotherapie West Maas en Waal kan je daar met hartrevalidatie gericht bij begeleiden. Je volgt beweegtherapie bij een gespecialiseerde fysiotherapeut, zodat je je conditie kunt verbeteren.
Fysiotherapie West Maas en Waal begeleid patiënten bij het fysieke deel van het Fit4Surgery programma. Dit programma is voor mensen die een (zware) operatie ondergaan. Voorafgaand aan de operatie wordt enkele weken onder begeleiding van een gespecialiseerd Fit4Surgery therapeut getraind. Het doel is onder andere om de conditie te verbeteren en daardoor sterker de operatie in te gaan.
Sommige mensen die corona hebben gehad, houden ook na hun herstel klachten. Vaak gaat het om kortademigheid, vermoeidheid, weinig uithoudingsvermogen en een gebrek aan energie. Revalidatie bij een gespecialiseerde fysiotherapeut kan uitkomst bieden.

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.