Artikel Maas & Wales – Sportfysiotherapie

Sporten is fijn, leuk en gezond en bij Fysiotherapie West Maas en Waal zien we dan ook graag iedereen in beweging. Door sporten kunnen echter blessures ontstaan. Niet prettig, weten we bij Fysiotherapie West Maas en Waal. U kunt daarom voortaan met uw sportblessures terecht bij onze nieuwe collega, sportfysiotherapeute Bo Hendriks. Zij helpt u bij uw herstel én leert u hoe u blessures in de toekomst kunt voorkomen.

Bo Hendriks

Msc. Sportfysiotherapeute bij Fysiotherapie West Maas en Waal

“In de loop der jaren heb ik veel volwassenen én kinderen gezien met blessures. Denk bijvoorbeeld aan peesblessures, groeiblessures, voet-, enkel-, knie- en heupklachten en schouderklachten. Maar u kunt ook denken aan preventieve zorg. Het voorkomen van blessures is tenslotte altijd nog beter dan genezen.”

Wanneer kunt u naar de sportfysiotherapeut?

“ Een voorbeeld: U heeft een doel gesteld om vijf kilometer te kunnen hardlopen dus u gaat fanatiek trainen.
Helaas voelt u na twee maanden trainen wat pijntjes. U wuift het weg, want u bent net zo lekker bezig. Na drie maanden kan de achillespees, de pees net boven de hak, echt niet meer genegeerd worden en dan vraagt u zich af : ‘Bij wie moet ik zijn voor hulp?’ Bij mij dus, de sportfysiotherapeute.”

Wat gaat u doen bij de sportfysiotherapeut?

“Ik ben speciaal opgeleid om de hele keten te onderzoeken: In bovenstaand voorbeeld zijn dat de enkels, knieën en heupen. Daarnaast wil ik erachter komen hoe u zo snel mogelijk kunt herstellen en hoe u in de toekomst blessures kunt voorkomen.  Samen komen we vervolgens tot een behandelplan dat past bij uw belastbaarheid?

U kunt ook terecht voor sportadvies?

“Als sportfysiotherapeute vind ik het leuk om samen met u een plan te bedenken dat gebaseerd is op uw trainingsdoelen. Regelmatig wordt me gevraagd welke vorm van krachttraining iemand het beste kan doen om te verbeteren in een specifieke sport. Van elke sport kan een analyse worden gemaakt met daarvoor een plan dat aansluit op uw doelen.”

Aanvullende verzekering

“Als u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering met vergoeding voor fysiotherapie dan worden het onderzoek en de behandelingen vergoed. Voor jeugd onder de 18 jaar worden behandelingen altijd vergoed vanuit het basispakket (tot 18 stuks per jaar).
Iedereen kan altijd direct – zonder verwijzing van de huisarts – naar de sportfysiotherapeut komen.”

Voor het maken van een afspraak met Bo kunt u contact opnemen met één van onderstaande locaties.

Fysiotherapie West Maas en Waal

Locatie Beneden-Leeuwen                                        
Pastoor Zijlmansstraat 14
6658 EG Beneden Leeuwen
0487-591930


Locatie Dreumel

Paulushof 1
6621 CH Dreumel
0487-572000

contact@fysiowestmaasenwaal.nl

 

 

 

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.