Oedeemfysiotherapie

Fysiotherapie West Maas en Waal - Oedeemtherapie23

Bij welke klachten kan oedeemfysiotherapie worden ingezet?

Oedeemfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op de behandeling van vochtophoping in het lichaam door verstoring van het lymfestelsel.

Bij welke klachten kan oedeemfysiotherapie worden ingezet?

Oedeemfysiotherapie kan worden ingezet bij verschillende klachten zoals lymfoedeem, veneus oedeem, lipoedeem en postoperatief oedeem. Dit kan leiden tot zwelling, pijn en bewegingsbeperking. De oedeemfysiotherapeut maakt gebruik van verschillende technieken om de afvoer van vocht te stimuleren en zo de klachten te verminderen.

Waaruit bestaat de behandeling?

De behandeling bestaat uit onder andere manuele lymfedrainage, compressietherapie, oefentherapie en advies over huidverzorging en leefstijl. Wat het behandelplan ook is: het doel is dat de balans in jouw lichaam zich herstelt. Zodat je beter kunt bewegen. De oedeemfysiotherapeut van Fysiotherapie West Maas en Waal staat graag voor je klaar!

Doel van oedeemfysiotherapie:

Het doel van oedeemfysiotherapie is het verminderen van zwelling, pijn en bewegingsbeperking, en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.

Oedeemtherapie wordt beperkt verzekerd vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering met fysiotherapie erin? Dan wordt oedeem therapie vaak vergoed. Check het in je zorgpolis!

Onze medewerkers met het specialisme Oedeemfysiotherapie

Fysiotherapie, Oedeemfysiotherapie, COPD, Dry needling, Medical taping, Medische fitness, Fysio fitness, COVID-zorg

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.