COVID-zorg

Wat is COVID-zorg?

Sommige mensen die corona hebben gehad, houden ook na hun herstel klachten. Vaak gaat het om kortademigheid, vermoeidheid, weinig uithoudingsvermogen en een gebrek aan energie. Revalidatie bij een gespecialiseerde fysiotherapeut kan uitkomst bieden. Je wordt dan begeleid bij het opbouwen van je activiteiten. En je krijgt advies hoe je je energie het beste verdeelt. Veel mensen die COVID-zorg van een fysiotherapeut krijgen, hebben daar baat bij. Ze voelen zich vaak fitter en krijgen weer meer vertrouwen in hun lichaam.

Bij welke klachten kan COVID-zorg worden ingezet?

Je komt in aanmerking voor COVID-zorg als je restklachten hebt door corona. Of je in het ziekenhuis hebt gelegen of thuis ben hersteld, maakt daarbij niet uit. Een fysiotherapeut kan je helpen bij de volgende restklachten:

  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Weinig energie
  • Een verminderd uithoudingsvermogen
  • Hoofdpijn
  • Verlies aan kracht, bijvoorbeeld in je benen of armen
  • Concentratieproblemen
  • Overprikkeling
  • Balans-/coördinatieproblemen
  • Angst om weer te bewegen

Waaruit bestaat de behandeling?

De behandeling gebeurt onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut die is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Fysiotherapie West Maas en Waal is bij dit netwerk aangesloten, dus je bent bij ons aan het goede adres. We brengen eerst je klachten in kaart. Vervolgens krijg je advies over het opbouwen van je dagelijkse activiteiten. Het voorkomen van overbelasting is daarbij belangrijk. Ook leer je hoe je je energie het beste over de dag kunt verdelen. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je bijvoorbeeld moeite met eten? Of heb je klachten op emotioneel vlak? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut met andere zorgverleners. Zoals je huisarts, een diëtist of ergotherapeut. Doel is dat jij uiteindelijk optimaal herstelt en weer lekker in je vel zit.

COVID-zorg door een fysiotherapeut wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt recht op maximaal 50 behandelingen. Om de behandelingen vergoed te krijgen, heb je een verwijzing nodig van de huisarts en/of medisch specialist (bijvoorbeeld een longarts).

 

Onze medewerkers met het specialisme COVID-zorg

Fysiotherapie, Manuele therapie, Medical taping, Medische fitness, Fysio fitness, Hartrevalidatie, COVID-zorg
Fysiotherapie, Oedeemfysiotherapie, Dry needling, Medical taping, Medische fitness, Fysio fitness, COVID-zorg

Bel mij terug

Laat hier jouw telefoonnummer en bericht achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.